У Львові тимчасово закриють прохід до підземного переходу на площі Митній

Тут відновили ремонтні роботи біля Бернардинського дворика.

До 24 серпня у Львові закритим буде прохід до підземного переходу на площі Митній. Територію між вул. В. Винниченка й оборонним муром ансамблю Бернардинів нарешті знову ремонтують.

«На цьому просторі заплановано замінити інженерні мережі каналізації і водопостачання, прокласти нові мережі освітлення, на місці старої недіючої чаші облаштувати штучну водойму, також передбачено влаштувати мощення простору та висадити зелені насадження, відремонтувати сходи в підземний перехід та відремонтувати пішохідний місток, зокрема відновити його несучі конструкції. Також буде облаштовано пандус для маломобільних груп населення тощо», – розповіла Маріанна Мороз, начальник відділу обліку та моніторингу управління охорони історичного середовища ЛМР.

За її словами роботи тут призупиниили у 2020 році через те, що проводили коригування проектно-кошторисної документації.

«Підрядник на об’єкті працює вже кілька тижнів, та активні роботи розпочинаються сьогодні. Відповідно, буде перекрито прохід дерев’яним мостиком від Бернардинського подвір’я, щоб мати змогу розпочати роботи з відновлення сходів, які ведуть до підземного переходу, та відновити несучу здатність містка. Тому ця частина простору буде закрита для проходу до 24 серпня”, – розповіла чиновниця.

Додамо, загальна вартість об’єкта – 13,3 млн грн. На цей рік у бюджеті передбачено 6,9 млн грн. Роботи будуть проводити поетапно. Завершити планують до кінця весни наступного року.


Теми: