У Львові учні 5-11 класів ще тиждень побудуть на дистанційці

Щодо форми навчання учнів 1-4 класів самостійно визначаються директори шкіл.

Ще на тиждень продовжити дистанційку для учнів середніх та старших класів вирішила міська комісія з надзвичайних ситуацій.

За словами першого заступника міського голови Львова Андрія Москаленка, динаміка поширення коронавірусу серед дітей є дуже стрімкою. У січні цього року серед дітей зафіксовано 1581 підтверджений випадок коронавірусу. Якщо говорити про 4 дні лютого, то вже є 351 позитивний ПЛР-тест.

Станом на сьогодні 85% учнів 1-4 класів навчаються дистанційно. Це пов’язано з великою кількістю хворих дітей або тих, хто перебуває на самоізоляції через контакти з хворими.

“Початкова школа продовжує навчатися за рішенням керівника навчального закладу: хтось навчається дистанційно, хтось – вживу. Якщо говорити про учнів 5-11 класів, то ще тиждень вони продовжують вчитись дистанційно, а з 14 лютого рішення щодо освітнього процесу прийматимуть безпосередньо директори шкіл”.

Секції, гуртки, позашкілля, – додав Андрій Москаленко, – за можливості продовжують свою роботу дистанційно. Якщо ж це неможливо, то такі заняття ще впродовж тижня не мають відбуватися.

Нагадаємо, учнів 5-11класів у Львові перевели на дистанційне навчання з 24 січня.