У Львові від COVID-19 вакцинуватимуть безхатьків

Пункт вакцинації від коронавірусу для безхатьків має запрацювати вже наступної п’ятниці, 26 листопада. Розташують його у Центрі обліку та нічного перебування бездомних громадян, що на вул. Кирилівській, 3а. 

«Такий пункт вакцинації ми створюємо з метою дати змогу тим, хто перебуває у складних життєвих обставинах, вакцинуватись та мати захист від хвороби, яка зараз набула загрозливих масштабів. Ми порадились із громадськими організаціями, які працюють з бездомними та організовують їх харчування, і дійшли спільної думки, що пункт працюватиме у світловий день, щоб усі охочі могли скористатись цією можливістю». Так прокоментував ініціативу в.о. директора департаменту гуманітарної політики Євген Бойко.

Графік роботи пункту вакцинації для безхатьків – з 11 до 18 год. Інформацію про можливість вакцинуватимуть безпритульним роздаватимуть волонтери громадських організацій у тих місцях, де вони традиційно харчують своїх підопічних. 

Цю ініціативу у Львові втілюватимуть у співпраці з низкою громадських організацій. Серед них: ЛМГО Спільнота взаємодопомоги «Оселя», ГО «Вектор допомоги», ГО «Тарілка», Спільнота святого Егідія, БФ «Серця надії», Корпорації Добрих Справ.