У Львові відкрили ательє, де працюватимуть жінки, що постраждали від насильства

Соціальне ательє Butterfly вже почало роботу. Тут надаватимуть усі послуги у сфері пошиття одягу, текстилю, в’язаних та вишитих виробів.

Butterfly працюватиме на вулиці Кривчицькій. Перед запуском першої колекції, жінки, які постраждали від домашнього насильства взяли участь в арт-терапії. Вони малювали картини про людські цінності, ці картини лягли в основу принту для виготовлення шовкових хустин. Одразу на відкритті презентували створений одяг. Було 2 покази: білі ділові сорочки та вишиті костюми.

“В ательє створені можливості для саморозвитку жінок, зокрема, для працівниць підприємства організовуються тренінги, особисті супервізії і частину прибутку ательє спрямовуватиме на заходи благодійного фонду «Батерфлай» щодо підтримки жінок та дітей, які постраждали від домашнього насильства”, – співзасновниця соціального ательє Уляна Дорош.

У Львівській ОДА кажуть, що ательє також співпрацює з центром зайнятості, який допоможе знайти жінок відповідної категорії.

Додамо, проєкт зі створення соціального підприємства «Соціальне ательє «Butterfly» отримав підтримку в межах компоненту «Посилення національних і регіональних механізмів побудови адаптивної, підзвітної та економічно ефективної протидії та запобігання насильству за ознакою статі».

Цей проєкт реалізується Фондом Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine за імплементації МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» при фінансовій підтримці Посольства Великої Британії в Україні.

У межах проєкту за фінансової підтримки Фонду ООН придбали спеціальне сучасне професійне швейне обладнання, також працівниці соціального ательє  пройшли спеціалізоване навчання.