У Львові відкрили новий майданчик для вигулу собак

Перш ніж облаштовувати тренувально-вигульні майданчики для собак, ЛКП Лев, разом із Dog-Friendly City та небайдужими львів’янами обстежили ділянки, які призначені для вигулу собак. Виявили, що з них 84%, забудовані або перебувають у неналежному стані. Тож, довелося обирати нові локації. Розповіла Ольга Кирилович, координаторка ініціативи Dog-Friendly City:

“Частина локацій в принципі не існує: там або якісь забудови, або самозахоплення, або гаражі та городи. Ті ділянки, які ще не забудовані, мають або маленькі площі, зовсім мізерні, або взагалі непридатні для цих цілей. Ми об’їздили усе місто, відшукали придатні локації, якщо вони були вільні, їх одразу закріпили як майбутні місця для вигулу собак, які будуть і облаштовані, і ознаковані.”

На обраних локаціях, окрім прогулянкових маршрутів планують облаштувати 48 майданчиків для тренування. Один з таких відкрили біля ветеринарного підприємства «Лев», що на вул. Промисловій. Майданчик умовно поділений на дві частини: ліворуч спортивна зона зі спеціальними тренажерами для собак, а праворуч – сенсорний сад з рослинами, що зніматимуть стрес, спеціальним мощенням та затишними “купе” для спілкування з потенційними господарями. Поділився Андрій Пинчук, в.о директора ЛКП Лев:

“Там є різні спеціальні споруди, де собачок можна вчити не боятися ходити тунелем, спускатися сходами та долати перешкоди. Це місце для господарів, які хочуть приділяти більше уваги своїм чотирилапим. Плюс, там загороджена територія, де можна спустити собаку з повідка і не боятися, що вона забіжить під колеса.”

Випробувати вигульний майданчик може кожен охочий, за потреби можна навіть звернутися за порадою до кінолога ЛКП Лев. А якщо ви не маєте чотирилапого друга, це гарна нагода завітати до ветеринарного підприємства та взяти на прогулянку їхнього підопічного.

Зазначимо, що до 2023 року у Львові запланували облаштувати 97 об’єктів для вигулу собак. Із них – 27 майданчиків для вигулу собак, на яких власники зможуть вигулювати своїх улюбленців без повідка, 21 закритий тренувально-вигульний майданчик зі спортивним обладнанням та 48 прогулянкових маршрутів.