У Львові виділили земельну ділянку для Центру матері і дитини

Його збудують біля лікарні швидкої допомоги.

У Львові буде Центр матері та дитини. Сьогодні депутати міської ради виділили земельну ділянку для цього об’єкту. Зокрема, виділили ділянку площею 9,2965 га, на вул. І. Миколайчука, 9 поряд із лікарнею швидкої допомоги.

«Ця інвестиційна група вислухала всі пропозиції і сказала, що великої довіри нема. Вони готові збудувати і подарувати, а давати гроші – ні. Вони самі запроектують, збудують і урочисто подарують медичний заклад у пам’ять про родину, яка має коріння з Львівщини. Ми маємо можливість цей жест прийняти. Вони інших варіантів не розглядають. Важливо піти на цей крок”.

зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Центр матері і дитини буде унікальним медичним закладом в Україні. Тут працюватиме антинатальна хірургія – операції в утробі матері, під час яких можна скоригувати ваду плоду ще до його народження. Досі у Львові таких операцій не проводили. Також тут надаватимуть допомогу передчасно народженим дітям та дітям із вродженими вадами розвитку.

«Інвестор має мірю – збудувати найсучасніший неонатологічний центр нового зразка. Тут будуть ті послуги, яких раніше не було і немає в наших дитячих лікарнях. Це буде зовсім інша діагностика і зовсім інше лікування діток і матерів. Це і дитяча кардіохірургія, і неонатологія, і дитяча реанімація, і антинатальна, тобто внутрішньоутробна хірургія, і сучасне пологове відділення, і дитячий стаціонар. Тобто і народження, і виходжування дітей, і різні хірургічні втручання – все буде в одній будівлі. Це надзвичайно важливо”.

Розповів керівник лікарні Олег Самчук.

З його слів, загальна площа майбутнього центру – близько 5 тис кв.м. Він матиме 130 стаціонарних ліжок. Після надання земельної ділянки, розпочнуть проектні роботи. Лікувальний заклад збудують за два роки. Він буде у комунальній власності міста.