У Львові закуплять десять автомобілів швидкої допомоги

Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф замовив десять автомобілів швидкої медичної допомоги на 19,6 млн грн.

Медики отримають десять спеціалізованих автомобілів типу В на базі Citroen Jumper. Один такий автомобіль коштує 1,96 млн грн.

Автомобілі укомплектовані ношами для транспортування пацієнта, одним кисневим балоном на 2 тис. літрів та портативним балоном на 400 літрів. Для підтримки дихання також будують дихальні мішки, ларингоскопи для обстеження гортані та аспіратори.

До комплектації «швидкої» входить і обладнання для діагностики: апарат для вимірювання кров’яного тиску, портативний монітор пацієнта, глюкометр для вимірювання рівня глюкози в крові тощо. А також обладнання для першої медичної допомоги − дефібрилятор у випадку порушення серцевої діяльності, небулайзер для інгаляційної терапії, електрокардіограф, шприцевий насос тощо.

Транспорт купуватимуть ТОВ «Автоспецпром» упродовж трьох місяців після попередньої 50% оплати. «Швидкі» закупляли за спрощеною процедурою через пандемію Covid-19, що передбачено відповідною постановою Кабміну.