У Львові запускають безкоштовні курси водіння для підлітків

Вже наприкінці травня.

Вже 26 травня у Львові стартує курс соціальної автошколи. Він працюватиме на базі простору інноваційної освіти Lviv Open Lab. На безкоштовні курси набирають і підлітків, і тих, хто вже має права. Для останніх буде спеціальний курс “ПДР України”.

“Статистика ДТП говорить, що у нашій країні кожну добу відбувається близько 500 аварій, в яких в середньому гине 10 осіб, ще 100 – отримують травми. Найчастіше причинами ДТП стає власне незнання правил дорожнього руху. Саме тому ми вирішили допомогти тим, хто з якихось причин вже отримав колись права, але тільки зараз планує сісти за кермо, а також для тих, хто призабув або хоче вдосконалити свої знання з ПДР. Так ми створили спеціальний курс “ПДР України””, – кажуть представники автошколи.

На цьому курсі будуть сучасні лекції з візуалізацією, вивчення законодавства, обговорення дискусійних питань, розв‘язування задач, кава та чай. Єдина умова – наявність водійського посвідчення.

Другий курс – для підлітків, віком від 14 до 17 років. Він про науку водіння та дорожнього руху і буде цікавим для всіх, хто в майбутньому не уявляє себе без власного автомобіля. Разом із учасниками курсу поговорять на 4 теми: біологія, фізика, географія та культура дорожнього руху. Водіння розглянуть з боку різних наук, щоб наголосити на безпеці, зацікавити, а також допомогти майбутнім водіям не боятися їздити.

Курс для підлітків розпочнеться 26 травня та буде проводитися щосереди о 15:30 протягом місяця. А курс для дорослих «ПДР України» почнеться 28 травня і буде проводитися щоп’ятниці о 17:30.

Реєстрація на них обов’язкова, а посилання можна знайти на сторінці Lviv Open Lab у Facebook . Дедлайн заповнення анкет – 20 травня.