У Львові зменшилась кількість охочих прилаштувати безпритульну тварину

Вже який рік поспіль ветеринарне підприємство “Лев” опікується безпритульними тваринами Львова. Команда ловців відловлює їх на вулицях міста, а ветеринари вакцинують, обробляють від паразитів, стерилізують та шукають їм нових господарів. Однак після 21-о дня перебування в ЛКП “Лев”, якщо тварину не вдалось прилаштувати у нову родину, її повертають на місце відлову. Цього року, кількість охочих взяти тварину з підприємства зменшилась. Розповідає Ірина Шевченко, адміністраторка підприємства.

Цього року ми виходимо десь на 80% прилаштувань. Непоганий результат, але хотілося б краще. Наша ціль була 100%, оскільки минулого року в нас було 97% прилаштувань. Оскільки така сталася проблема з пандемією коронавірусу, це напевно все ж таки посприяло тому, що менше людей почали до нас приходити. Відповідно, доводиться відпускати собак на місце відлову.

Через те, що у Львові немає комунального притулку для тривалого утримання собак та котів, доводиться повертати стерилізованих та абсолютно здорових тварин в агресивні умови вулиці без жодного догляду. Особливо важко це робити, адже під час перебування на підприємстві собаки звикають до людини та отримують надію. Поділився Андрій Пинчук, в.о директора ЛКП Лев.

Песики, які живуть на вулиці належать самі собі. Є собачки, які викинуті на вулицю, або зазнали якогось негативного впливу зі сторони людини. Тобто над собаками знущалися, їх били або не годували. І ці собачки бояться. Коли приходять люди, собака вчиться заново довіряти людині та звикає до уваги.

Зробити життя безпритульного собаки кращим може кожен. Навіть якщо у вас немає можливості забрати тварину додому, ви можете завітати на підприємство та взяти чотирилапого на прогулянку. Відвідати підприємство ви можете щодня з 9 до 19, воно знаходиться на вул. Промислова 56. Можливо саме там зараз очікує ваш майбутній чотирилапий друг.