У масках чи без: як почнуть навчальний рік школярі Львівщини

Через два тижні українські школярі розпочнуть навчальний рік. Поки що показники захворюваності на коронавірус принаймні на Львівщині дозволяють учням вийти на очне навчання. Чи будуть діяти у навчальних закладах якісь обмеження на радіо ПЕРШЕ у програмі “Інший погляд” з Ольгою Телипською розповіла начальниця відділу дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільної роботи Департаменту освіти та науки ЛОДА Ірина Сислюк.

За словами посадовиці, у якій карантинній зоні не опинилася б Львівщина станом на 1 вересня, ті обмеження, які є чинними зараз, продовжують діяти.

“Ми рекомендуємо закладам освіти, щоб вони не забували, наприклад,про те, що має бути збережена дистанція”, – каже Ірина Сислюк.

Щодо масок, то у департаменті вважають, що відмовлятися від них не варто. Хоча й носити весь шкільний день змушувати не будуть.

“Радимо переміщатися освітнім закладом все ж таки у масці. Також під час масовіших заходів слід вдягати засоби захисту. У класі, де є для дітей звичне вже середовище, маску носити необов’язково”, – розповіла Ірина Сислюк.

Щодо того, чи треба буде носити маски тим, хто отримав дві дози щеплення проти коронавірусу, Ірина Сислюк відповіла, що така ініціатива має йти від Міністерства охорони здоров’я. І припустила, що подібні послаблення обмежень, ймовірно, таки будуть.