У музеї Дзиндри презентували спогади дружини митця

Музей модерної скульптури Михайла Дзиндри готується святкувати сторіччя від дня народження патрона – відомого українського скульптора.

З цієї нагоди там презентували біографічні спогади дружини митця. Книга «Довга дорога додому» багато розповідає про історії скульптур, які майстер творив у Сполучених Штатах, а також про перепони, які подружжя долало під час перевезення робіт на Батьківщину.

“Багато разів він розказував про своє життя. І я ніколи цього не могла забути. Кожна хвилина у мене в пам’яті. І я це все хотіла передати, всі його думки, задуми”,- розповідає Софія Дзиндра.

Книгу «Довга дорога додому» Софії Дзиндри презентували у вузькому колі друзів і шанувальників скульптора. За словами авторки, видання не змогло вмістити усіх спогадів, тому варто очікувати на наступні випуски.

Нагадаємо, музей модерної скульптури Михайла Дзиндри, розташовується на околиці Львова – у Брюховичах. У його експозиції понад 800 скульптур, які виготовлені з оригінальних матеріалів – будівельної сітки та цементу. Більше про це дивіться в сюжеті на телеканалі Перший Західний.