У поліції Львівщини розповіли, як люди дотримуються карантину

450 протоколів склали львівські поліцейські через порушення карантинних заходів. Очільник Нацполіції області сказав, що у переважній більшості люди карантиру дотримуються.

«Хочу відзначити, що мешканці Львівщини свідомо оцінюють ситуацію, у переважній більшості дотримуються обмежеть та павил карантину, не виходять без необхідності з домівок, а ті, хто давали на це добровільну згоду – перебувають у самоізоляції. Від імені поліцейських Львівщини хочу подякувати усім свідомим людям за таку позицію», – зазначив Василь Віконський.

Ті ж протоколи, які таки довелось були, довелось скласти:

  • за порушеня самоізоляції – 13 протоколів,
  • щодо керівників та працівників суб’єктів підприємницької діяльності – 84 протоколи, 
  • на громадян, котрі проігнорували заборону перебування у парках, скверах та інших громадських місцях – 91 протокол,  
  • у прибережних зонах – 43 протоколи,
  • за перебування у громадських місцях без засобів індивідуального захисту правоохоронці склали на громадян 74 протоколи про адміністративні правопорушення, 
  • на перевізників -19 протоколів, 
  • на посадових осіб – 7 протоколів (керівники ринків та один продавець).

Протоколи, складені правоохоронцями, передані на розгляд судів.

11 та 12 квітня, у Вербну неділю та католицький Великдень, правоохоронці патрулювали поблизу храмів.

«У Вербну неділю на Львівщині відбулось більше двох тисяч богослужінь. Біля кожного храму несли службу поліцейські і, завдяки свідомості людей та священників, грубих порушень виявлено не було – представники усіх конфесій поставились з розумінням до ситуації, що склалась, звернулись до парафіян з рекомендаціями щодо участі у відправах, тому за ці два дні поліцейські склали на Львівщині всього 7 адмінпротоколів за порушення правил карантину», – наголосив Віконський.