У половини українців за рік погіршилось матеріальне становище: дані дослідження

Опитування “Суспільно-політичні настрої: підсумки 2021 року” провела Соціологічна група «Рейтинг». 

Як показало дослідження, матеріальне становище родини для 40% за рік не змінилось, для 50% – погіршилось  і тільки для  9% – покращилось. 

Більшість відчули погіршення в ситуації з тарифами на комунальні послуги (80%) та з цінами на основні товари і ліки (90%). 

Дороги та цифрові технології – сфери, де українці побачили найбільше покращення протягом останнього року. Більше ніж 60% опитаних відзначили покращення протягом останнього року стану доріг. Позитивні зрушення у цифрових технологіях в державній сфері (додаток ДІЯ) відзначили майже половина опитаних. 

14% відповіли, що їх відчуття впевненості у майбутньому покращилось за останній рік, для 30% – не змінилось і для 53% – погіршилося. 

Соціологічна група “Рейтинг” проводила опитування 16-18 грудня 2021 р. Метод: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews – телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера). Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу. Опитано 2500 респондентів, а похибка –  не більше 2%.