У суботу на Львівщині велозаїзд: де обмежать рух

У суботу, 12 червня, у Львівській області відбудуться Всеукраїнські змагання «Львівська Сотка». Відтак на деяких ділянках відбудуться ситуативні обмеження руху транспорту.

У цьогорічних змаганнях візьмуть участь учасники з усіх куточків країни. Через карантинні обмеження організатори скоротили кількість охочих взяти участь до 1000 осіб. Серед них майже 900 чоловіків та понад 100 жінок.

До участі у марафоні допускаються учасники на різноманітних велосипедах: шосейних, гірських, міських, гібридах, трекових та інших.

Маршрут змагань традиційний. Він не змінюється вже 12 років. Його довжина становить 100 кілометрів.

Реєстрація учасників розпочнеться о 07:45. О 10:20 велосипедисти виїдуть з площі Ринок у Львові і проїдуть містом у напрямку Сокільників. У зв’язку з цим на вул. Кульпарківській з 10:50 до 11:30 рух транспорту буде тимчасово обмежений.

«Учасники змагань прямують по Львову по вулицях: Гнатюка, Листопадового Чину, митрополита Андрея Шептицького, Героїв УПА, Кульпарківській і до виїзду за місто», — розповів начальник відділу забезпечення спеціальних заходів патрульної поліції Львівщини Володимир Медвідь.

Старт велозаїзду у Сокільниках об 11:00. На дорогах, якими пролягає цей маршрут, рух не перекриватимуть, можливі ситуативні обмеження.Фінішуватимуть учасники у Брюховичах. Відтак з 10:00 і до 18:30  буде перекритий рух транспорту на вулицях Незалежності України та Курортній.

На фініші учасників нагороджуватимуть заохочувальними призами, розповіла піар-менеджерка «Львівської сотки» Тетяна Кузьмінська.

«Ми вручатимемо кубки і медалі. Медалі отримають усі учасники, які вкладуться у ліміт часу, а це сім годин. Кубки отримають переможці в абсолюті серед хлопців і серед дівчат, а також переможці у вікових категоріях».

Додамо, що наразі рекордний час, який встановили на марафоні торік – це 2 год 28 хв 20 с. 

Нагадаємо, що вперше ці змагання відбулись у 2010 році. Тоді участь взяли лише 35 велосипедистів. Із 2018 року змагання відбуваються двічі на рік за різними маршрутами. Окрім марафону «Львівська сотка. Весна» проводять також ще один – «Львівська сотка. Осінь».

Вікторія МИСАК

Читайте також:

“Батяри на роверах”: як долучитись до фестивалю

У суботу, 12 червня, у Львові стартує фестиваль міської культури. Зокрема відбудеться сьомий ретровелопроменад. Реєстрація на велозаїзд вже розпочалась. Долучитись можна за посиланням. Подія вперше