У світі відзначають день розповсюдження інформації про аутизм

У цей день одягають блакитні речі.

2 квітня відзначають Всесвійтній день розповсюдження інформації про аутизм. Цю дату запровадили рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 18 грудня 2007 року. Таким чином привертають вагу світу до тих людей, котрі страждають аутичними розладами.

Як повідомляє, Львівський обласний центр громадського здоров’я, за статистикою 1 із 88 дітей має аутизм. За умови раннього втручання вони мають шанс бути повністю адаптованими до соціального життя.

Аутизм – це розлад розвитку нервової системи, що характеризується порушенням соціальної взаємодії, вербальної і невербальної комунікації, і повторюваною поведінкою, існують складнощі у взаємодії із зовнішнім світом, з цього приводу виникають порушення в соціалізації. Людина із аутизмом типово уникає спілкування: усяке порушення повсякденного розпорядку й стереотипів виявляється йому трагедією; проте інтелект аутиста понижений далеко не завжди, часто виявляються так звані «острівці знання» – області, в яких здібності хворого досягають нормального або навіть геніального рівня.

Символом вважають блакитний колір, бо це колір Всесвітньої організації аутизму «Autism Speaks»


Теми: