У травні у Самборі відкриють великий стадіон

Коштує він 25 мільйонів гривень.

Стадіон імені Лева Броварського у Самборі планують завершити до травня. Зараз тут активно триває реконструкція, зокрема, монтують глядацькі трибуни. Загалом стадіон вміщатиме 2 500 глядачів.

“Вартість об’єкта становить понад 25 мільйонів гривень, з них 17 мільйонів – державний бюджет. Тут можна буде займатись футболом, волейболом та легкою атлетикою. Стадіон імені Лева Броварського –  це найбільш масштабний спортивний проект в області на субрегіональному рівні, який є дуже необхідним як для міста так і усього району”, – розповів заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

Крім того, за словами чиновника, на Самбірщині планують збудувати ще 4 спортивні об’єкти у межах Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини.

Нові спортивні об‘єкти облаштують у селі Тершіві Старосамбірської громади, Міженець Добромильської громади, Бабина Новокалинівської громади та у місті Рудки.

Додамо, громади Львівщини можуть отримати державну субвенцію – 500 млн гривень на спортивні об‘єкти. Аби отримати кошти, громада має передбачити співфінансування з місцевого бюджету. Пропозиції щодо включення спортивних об’єктів до переліку Мінмолодьспорту прийматиме впродовж 20 днів. Об‘єкти реалізовуватимуть у межах президентської програми «25 спортивних магнітів».