У центрі Львова презентували виставку до Дня героїв

У Львові на пл. Ринок упродовж тижня триватиме фотовиставка приурочена до Дня героїв України.

Вона налічує вісім світлин. На них зображені військові, які водночас були героями телепроекту ПЕРШОГО ЗАХІДНОГО “Історія героя”.

“Це конкретні люди, яких ти впізнаєш. За якими вдома мама, тато, дружина, діти і треба показати цих людей тут, тих хто переживає за війну і тим кому набридла ця війна”, – розповідає авторка телепроекту Ксенія Клим.

На відкритті виставки також були присутні учасники російсько-української війни. Новітнім героям важко згадувати пережитий період їхнього життя, але вони розуміють, що історію треба розповідати.

“З часом я зрозумів наскільки дорогоцінне життя. Історія повинна писатися і історію повинні знати всі, тому що якщо ми не знаємо історії, ми не знаємо майбутнього“, – розповідає військовий та герой проекту Іван Яцейко.

До слова, телепроєкт «Історія Героя» – це сповідь людей про те, як війна розділила їхні життя на до і після. Жоден із учасників проекту «Історія Героя» не був народжений для війни. Але, коли прийшов час взяти до рук зброю аби захистити мене з тобою, вони залишили студентські аудиторії, престижні роботи, дітей, батьків і пішли на фронт.