У Центрі вакцинації на Арені Львів за вихідні планують щепити тисячу людей

Вже завтра розпочне працювати перший в Україні Центр вакцинації населення. Його розташували у Львові на базі стадіону “Арена Львів”.

Тут зможуть провакцинуватись особи, старші  60 років, котрі зареєструвались у додатку «Дія».

“Вакцинуватимуть у суботу та неділю з 10-ої до 19-ої години. Дві бригади працюватимуть до обіду (10:00-15:00), інші дві – після обіду (15:00-19:00). Планують щепити до тисячі осіб за ці вихідні. Щеплення проводитимуть китайською вакциною CoronaVac. Нагадаю, що проведення щеплень осіб з додатку «Дія» у Центрах вакцинації у вихідні дні – це пілотний проєкт МОЗу, який реалізується за дорученням Президента України. Проєкт стартує на разі у трьох містах України – у Львові, Києві та Одесі!”, – розповів голова Львівської ОДА Максим Козицький.

За словами регіонального координатора з питань вакцинації проти коронавірусної інфекції Олега Когута, щеплення проводитимуть китайською вакциною CoronaVac. Ця вакцина є інактивованою, тобто, діє, використовуючи вбиті частинки вірусу, тренуючи таким чином імунітет. Такий спосіб виготовлення вакцини активно використовується для щеплень проти багатьох хвороб, зокрема, так діють вакцини проти дифтерії, гепатиту B і поліомієліту. Перевозити та зберігати вакцину можна при температурі 2-8°C. Вакцина CoronaVac випускається в однодозових флаконах.

“Станом на зараз ведуться підготовчі роботи щодо організації Центру. Вже створена група осіб, які обдзвонюватимуть мешканців міста та області, старших 60 років, зареєстрованих у додатку «Дія». Вакцинація – це єдиний шлях здолати пандемію вже зараз, а не чекати далекого майбутнього”, – сказав директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Додамо, новостворений центр матиме все обладнання для проведення таких щеплень.