У ведмежому притулку біля Львова приймуть нових тварин

Незабаром тут поселяться ще вісм ведмедів.

У реабілітаційному центрі для ведмедів “Домажир” готуються прийняти нових мешканців. Цьогоріч планують привезти ще 8 тварин, які зараз живуть у непридатних умовах. Перший із них прибуде вже у червні. Зараз у центрі живуть 22 ведмеді.

Про це у притулку повідомили вчора під час відкриття туристичного сезону.

“Маємо список клишоногих, які перебувають у поганих умовах. Є відповідальні за це особи, які весь час займаються моніторингом, доповнюють список, телефонують до власників і обговорюють питання передачі ведмедів, адже ми їх не купуємо. Окремим процесом, де також зайнято чимало людей, є власне перевезення ведмедя до притулку”, – розповіла менеджер з маркетингу притулку Ольга Федорів.

Нагадаємо, учора, 2 березня, у ведмежому притулку “Домажир” стартував новий екскурсійний сезон. Це вже 5 п’ятий за ліком сезон тут приймають відвідувачів. Через карантин притулок не працював від листопада минулого року. Зараз же тут чекають гостей щодня, крім понеділка, з 9:00 до 18:00.

За словами директора реабілітаційного центру Ігоря Николина, до відкриття нового сезону працівники встановили новий вольєр із барлогами, підготували розвиваючі іграшки для ведмедів та по-новому облаштували територію для гостей.

Кожен відвідувач може побачити ще сонних клишоногих, побувати на екскурсії, придбати сувеніри в крамниці, зайти у тутешнє кафе, а діти – відвідати лісову школу, спеціальну екскурсію, а також майстер-класи.