Головне з понеділка: для невакцинованих закрили приміський транспорт, а для учнів 5-11 класів відновили звичне навчання

Учні 5-11 класів від сьогодні повертаються до школи. Умова для відновлення очного навчання – 100 % вакцинація двома дозами вакцини всього колективу закладу освіти. Невакциновані працівники допускаються до роботи тільки, якщо мають негативний ПЛР-тест або довідку про одужання від коронавірусу.

Звичайне навчання для учнів середньої та старшої школи від сьогодні відновлюється по всій області, зокрема і Львові.

“Ми прийняли таке рішення після консультацій із медиками. Статистика дитячих захворювань та госпіталізацій пішла на спад. Поки рано говорити, що ми виходимо із цієї хвилі захворювання COVID-19», – зазначив міський голова Андрій Садовий.

Про вихід міста із червоної зони наразі не йдеться.

А тим часом проїзд приміським транспортом обмежено.  Від сьогодні на території Львівської області змінено правила проїзду автобусами чи залізницею внутрішньообласного сполучення. Їхати приміським транспортом заборонено особам, які не мають при собі:

  • негативного результату тесту на COVID-19 або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу. Термін дії – 72 години;
  • документа про повний курс вакцинації;
  • міжнародного, внутрішнього чи іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію першою дозою вакцини (жовтий сертифікат) чи другою дозою (зелений сертифікат);
  • свідоцтва, яке підтверджує, що людина одужала від коронавірусу. Отримати документи можна за допомогою мобільного додатка Портал «Дія».

Обмеження не поширюються на перевезення осіб, які не досягли 18 років.

Фото: ілюстративне