“Україна готова до третьої хвилі коронавірусу”, – міністр

Стратегію Мінздоров’я щодо боротьби зі хворобою Максим Степанов вважає успішною.

Рівно рік тому, 3 березня 2020 року, в Україні зафіксували перший випадок коронавірусу. З цього часу країна пережила різного виду карантини, локдаун, дистаційне навчання. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов вважає, що медики спрацювали добре. Він порівняв смертність в Україні та Європі на 1 мільйон населення і зазначив, що у цьому списку ми на 35 місці.

Про це Степанов повідомив сьогодні під час брифінгу.

“Ми зустріли пандемію з майже розваленою системою охорони здоров’я, яка трималася на ентузіастах. За рік титанічних зусиль нам вдалося залучити до боротьби з пандемією 131 500 лікарів, перепрофілювати 542 медичних заклади, збільшити кількість ліжкомісць з 12 704 ліжок, теоретично готових до боротьби з COVID-19, до 69 500 ліжок, із яких забезпечено киснем 59 471 ліжко”, – наголосив він.

За словами міністра зараз світ стоїть на порозі третьої хвилі хвороюи. І Україна до цього готова. Проте за умови вакцинації.

Додамо, вакцинувати українців почали минулого тижня. Сам Максим Степанов вже отримав щеплення під час візиту до Олександрівської лікарні.

Учора ж вакцинувався Президент Володимир Зеленський. Зробив це разом із військовими на Донбасі.

У цифрах за рік ситуація із Covid-19 виглядає так:

1 364 705 людей захворіли;

1 182 036 людей одужали;

26 397 людей померли.