Україна закупить китайські вакцини від коронавірусу компанії Sinovac Biotech

Міністерство охорони здоров’я закупить 1,913 млн доз китайської вакцини від коронавірусу компанії Sinovac Biotech. Препарат купуватимуть в української компанії «Лекхім», яка є офіційним представником Sinovac в Україні.

Як повідомило в середу, 30 грудня Міністерство охорони здоров’я, Україна отримає 1,913 млн доз китайської вакцини. Перші 700 тис. доз надійдуть після реєстрації препарату в Китаї або в інших країнах.

Як повідомив Офіс президента, Україна використовуватиме вакцину Sinovac Biotech для захисту насамперед тих громадян, які мають критичний ризик інфікування, та тих, хто виконує критичні функції у боротьбі з пандемією. Щеплення буде безкоштовним. За кожну дозу цієї вакцини Україна з держбюджету заплатить по 504 грн.

«Сіновак» (Sinovac Biotech) – найбільша китайська компанія з виробництва вакцин, заснована у Пекіні в 2001 році, виробляє від 300 до 500 млн доз вакцин на рік. Ця компанія розробила й вивела на ринок вакцини проти гепатиту А та А і В, вірусів грипу, включно з «пташиним», паротиту. Акції компанії котируються на американській фондовій біржі NASDAK.


Теми: