Україна зареєструвала ще одну вакцину проти коронавірусу

Україна зареєструвала вже дві вакцини проти коронавірусу. Окрім вакцини від Oxford/AstraZeneca, яка прибула в Україну цього ранку, також зареєстрували ще від американської компанії Pfizer.

Про це сьогодні, 23 лютого, заявив головний  санітарний лікар України Віктор Ляшко. За його словами, вакцинація в Україні проводиться лише зареєстрованими препаратами.

Додамо, Pfizer подала документи на реєстрацію в Україні 16 лютого. Україна має отримати 117 тис. доз цієї вакцини вже наприкінці лютого або на початку березня.

Наразі відомо, що в Ізраїлі, де цією вакциною провакцинували понад 4 млн людей, захворюваність на коронавірус різко впала. Також останні дослідження показали, що вакцина Pfizer/BioNTech блокує передачу коронавірусу майже на 90%.

Нагадаємо, в Україну доставили першу партію вакцини від коронавірусу – півмільйонну партію індійської вакцини Oxford/AstraZeneca. Її схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я, також дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія.

До слова, AstraZeneca — це векторна вакцина, яку розробив Оксфордський університет та британсько-шведська компанія AstraZeneca. Для повної імунізації потрібні дві дози з інтервалом у 28 днів. Вакцина може зберігатися до шести місяців при температурі від +2 до +8 С.