Українці, які повністю вакцинуються проти коронавірусу, зможуть отримати Міжнародне свідоцтво

Міжнародне свідоцтво про вакцинацію не є «ковідним сертифікатом» чи «паспортом». У свідоцтві вказується лише інформацію про щеплення, натомість у сертифікаті вказуватимуть також інформацію про негативні ПЛР-тести або одужання від COVID-19.

В Україні люди, які повністю вакцинуються проти коронавірусу, тобто отримають обидві дози препарату, за потреби зможуть отримати міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

Свідоцтво можна отримати лише у паперовій формі одразу після щеплення другою дозою або у сімейного лікаря, який заповнить документ на основі даних з електронної системи охорони здоров’я. За запитом його надрукують та оформлять, відповідно до міжнародних вимог. Воно міститиме персональні дані пацієнта та інформацію про вакцинацію — назву вакцини та дату щеплень.

Свідоцтво дійсне, лише якщо ВООЗ схвалила вакцину до екстреного застосування. Термін дії документа — рік із можливістю продовження.

Нагадаємо, в Україні роблять щеплення вакцинами Pfizer/BioNTech, AstraZeneca різних виробників та CoronaVac. Усі вакцини схвалила ВООЗ.