Українці назвали ТОП-3 досягнень року, – дані опитування

Найбільші досягнення України у 2021 році на думку опитаних – це перемога боксера Олександра Усика (35%), успіх українських паралімпійців в Токіо (32%) та програма «Велике будівництво» (31%). 

Дослідження  “Суспільно-політичні настрої: підсумки 2021 року” провела Соціологічна група «Рейтинг». 

Також близько 20% опитаних назвали головними перемогами розширення послуг додатку ДІЯ, масову вакцинацію та вихід збірної по футболу до чвертьфіналу Євро 2020. 

Ще по 15% обрали основними перемогами виступ українських спортсменів на Літніх Олімпійських іграх та реалізацію норми обслуговування українською мовою. 

13-14% вважають основним досягненням ухвалення закону «Про олігархів» та санкції проти Медведчука, ще 7-9% обрали досягненням старт ринку земель й договір про відкрите небо з ЄС, 4-5% – «Кримську платформу й успіх «Go A» на Євробаченні. 

Тільки 2% сказали, що жодних досягнень в цьому році не було.

Соціологічна група “Рейтинг” проводила опитування 16-18 грудня 2021 р. Метод: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews – телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера). Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу. Опитано 2500 респондентів, а похибка –  не більше 2%.