«Укрзалізниця» хоче запустити безконтактну оплату проїзду в електричках

АТ «Укрзалізниця» спільно з міжнародною платіжною системою VISA розпочинають реалізаці трьох пілотних інфраструктурних проєктів на залізниці. Зокрема, ідеться про приміське сполучення. Про це Радіо ПЕРШЕ повідомили у пресслужбі компанії.

За словами директора філії «Пасажирська компанія» АТ «Укрзалізниця» Олександра Перцовського, започатковані спільні проєкти передбачають організацію безготівкової оплати проїзду у приміському сполученні на окремих напрямках, розробку нової платформи типу чат-бот для пошуку і продажу квитків, а також створення на найбільших вокзалах країни зручних зон для комфортного відпочинку для пасажирів, які часто подорожують.

Для пілотного проєкту з запровадження безконтактної оплати проїзду у приміському сполученні обрали популярні напрямки Київ – Фастів та Київ – Святошин. На низці станцій, зокрема, планується встановити турнікетні системи та термінали з продажу квитків. У разі успішної реалізації проєкт поширюватимуть і на інших приміських напрямках.

Такий сервіс в пілотному режимі має запрацювати вже на початку наступного року.

Другий проєкт з VISA передбачає нові мобільні рішення з нотифікації пасажирів. В Укрзалізниці сподіваються, що у пасажирів уже впродовж кількох місяців з’явиться можливість у різних мобільних месенджерах дізнаватися інформацію про розклад руху поїздів, здійснювати оплату проїзду, отримувати довідкову інформацію та інші послуги.

Третій напрямок співпраці щодо створення так званих лаунж-зон на ключових вокзалах потребує для реалізації значно більше часу та фінансово-технічних ресурсів, порівняно з іншими проєктами.