Укрзалізниця оновлює вагони за 3 мільярди гривень

Цього року Укрзалізниця вперше отримала з державного бюджету 4 мільярди гривень.

На 3 мільярди компанія запланувала оновлення рухомого складу. Учора оголосили про проведення переговорної процедури для закупівлі пасажирських вагонів.

Першу партію вагонів мають доставити вже цього року. Про це повідомив в.о. голови правління Укрзалізниці Іван Юрик.

“У цьому році бюджет нам вперше в історії виділив 4 млрд грн, з них 3 млрд грн йдуть на оновлення рухомого складу для пасажирських перевезень. Вчора відбулось засідання тендерного комітету, оголошений на платформі Prozorro намір укласти договір з КВБЗ, який успішно пройшов усі кваліфікаційні процедури. Зараз стартував відлік 10 днів, під час якого учасники будуть мати можливість оскарження, проте ми сподіваємось, що таких оскаржень не буде, оскільки всі норми закону були дотримані», — розповів він.

Загалом Укрзалізниця планує замовити 100 нових пасажирських вагонів, що поповнять найпопулярніші пасажирські поїзди.

Умови договору передбачають, що перша партія буде готова до експлуатації вже через 6 місяців з моменту укладання договору, а решта — максимум через 12 місяців.

Додамо, у лютому Укрзалізниця оголосила тендер на закупівлю 100 вагонів. До участі запросили 8 провідних виробників з усього світу. Однак, кажуть у компанії, лише один з них зміг задовольнити технічні вимоги та строки поставки впродовж 12 місяців.

Тож тоді тендерна процедура не відбулася.