Уряд збере міських голів через тарифи на тепло

Уряд збере представників міст, щоб обговорити тарифи на тепло на новий опалювальний сезон. Про це в ефірі ток-шоу «На межі» на телеканалі “Перший Західний” повідомив голова комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

Зараз йде діалог з мерами різних міст для того, щоб зрозуміти, що в Україні відбувається. Для того, щоб не було самодіяльності, яка буде викликати дуже багато запитань в людей. Тому що все-таки децентралізація це добре, але потрібно, що все було в межах здорового глузду і справедливості.”

Нагадаємо, у липні НКРЕ передала повноваження встановлювати тарифи на тепло на місця. Тобто, відтепер це відповідальність місцевих адміністрацій. Для прикладу, у теплокомуненерго Чернівців вже заявили, що на новий опалювальний сезон збільшать тарифи на 70%, у Києві на 30-35%, у Львові відповідного рішення ще немає. Усе через те, що газ для теплокомуненерго значно подорожчав. Щодо вартості блакитного палива для населення. то. як запевняють в уряді ціна у 7,4 гривень за кубометр буде незмінною до травня наступного року.