В Охматдиті врятували двох діток, які проковтнули монети

Медики просять батьків у таких випадках не шукати винних, а одразу ж звертатися до лікарні.

П’ятирічна дівчинка проковтнула аж дві монетки. У її шлунку опинилися 2 гривні і 50 копійок. У львівському Охматдиті дівчинку рятувала лікар-ендоскопіст Марта Лучак. Вона робить такі процедури без хірургічного втручання ендоскопом під наркозом.

“Процедура була тривалою, бо у шлунку дитини була не 1 монета, а 2 – одна номіналом гривні і друга 50 копійок”, – розповідає Марта Лучак.

Одразу ж після дівчинки, до Марти Лучак привезли трирічного хлопчика. Він проковтнув 50 копійок. Лікарі розповідають, що у нього копійка замаскувалася майстерніше – вона потрапила у пілорус (клапан), він притиснув монету і не відпускав. Крім того, їжа у шлунку весь час заважала лікарці дістати стороннє тіло. Проте все завершилось успішно.

“У дітей це часом буває напівнесвідомо. Але дуже важливо, щоб батьки приїхали до лікаря якнайшвидше, бо тоді є більше шансів дістати монети з шлунка без операції”, – нагадує Марта Лучак.

Лікарі просять батьків краще прибрати будь-які монети подалі. Адже фінансової цінності вони вже практично не мають. Натомість можуть завдати серйозної шкоди здоров’ю малюків.