В Україні освоїли лише 40% субвенції на Нову українську школу

Станом на 1 вересня 2020 року області використали лише 301 млн 233 тис. грн коштів субвенції на розвиток Нової української школи, що становить 40,3% від профінансованого розміру субвенції. Про це Радіо ПЕРШЕ повідомили у пресслужбі Міністерства освіти і науки України.

Загалом у 2020 році субвенція на розвиток Нової української школи становить 1 млрд 60 млн грн.

«Кошти виділено на закупівлю засобів навчання та обладнання для навчальних кабінетів початкової школи; інвентарю для фізкультурно-спортивних приміщень, засобів навчання, зокрема навчально-методичної та навчальної літератури, зошитів з друкованою основою для пілотних шкіл; підвищення кваліфікації педагогічних працівників та проведення супервізії. Прохання активізувати роботу в областях з використання коштів субвенції для подальшого впровадження Нової української школи», – розповів т.в.о. Міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

Найкращий показник освоєння коштів – 98,4% – в Одеській області. Більш ніж половину коштів уже вдалося освоїти Сумській (62,6%), Чернігівській (61,8%), Херсонській (57,4%) та Львівській (56,1%) областям.  

Низькі показники наразі демонструють Івано-Франківська (6,9%) та Миколаївська (7,5%) області.

Окрім того, т.в.о. Міністра освіти і науки додав, що в проєкті Державного бюджету України на 2021 рік субвенція на Нову українську школу закладена у сумі 1,4 млрд гривень.