В Україні шукають телефонних волонтерів

В Україні триває проєкт «Мій телефонний друг». Його свого часу запустили Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та «Українська Волонтерська Служба», аби підтримати людей, які опинилися на самоті через карантинні обмеження.

Волонтери проєкту, здебільшого молодь, телефонують тим, хто цього потребує, наприклад, самотнім людям літнього віку, людям із інвалідністю або багатодітним батькам, щоб поділитися корисною інформацією або просто дізнатися, як у них справи.

«Подолати самотність та стати ближчими у період, який вимагає дистанціювання, — це справді безпрецедентний виклик, з яким наодинці не впорається жодна організація. Саме тому ми звертаємося за допомогою до української молоді. Ми сподіваємося, що цей проєкт стане однією з ефективних відповідей на наслідки COVID-19 та покладе початок успішній традиції телефонного волонтерства в Україні», — зазначила очільниця Представництва ЮНІСЕФ в Україні Лотта Сильвандер.

Український проєкт за основу для своєї діяльності взяв успішний міжнародний досвід. Схожа ініціатива у Великій Британії вже зібрала 250 тисяч волонтерів, які підтримують людей віком 60+, які почуваються самотніми під час карантину.

Більше про проєкт «Мій телефонний друг» шукайте за посиланням.