В Україні стартував 27 BookForum

Сьогодні, 16 вересня, розпочався 27 Львівський міжнародний BookForum. Цьогоріч фестиваль вперше за 27 років відбудеться в онлайн-форматі. Упродовж п’яти днів глядачі матимуть змогу відвідати 137 подій фестивалю. 

Фокусна тема цьогорічного фестивалю — «Перепис населення: знати, хто ми є». Її кураторкою стала літературознавиця і критикиня Ганна Улюра.

«Щоб жити разом, ми маємо один про одного знати якомога більше і таки знати правду. (…) Перепис населення — це сполука чесних питань і чесних цифр. Це нагода раптом чомусь сказати правду про себе, яка раптом чомусь буде цікавою комусь іншому», —  розповіла Ганна Улюра.

Спеціально до фокусної теми організатори розробили тематичну«анкету перепису населення». Заповнивши її ви берете участь у розіграші книжок та брендованих речей.

Організатори наголошують, що новий формат надасть можливість відвідати фестиваль тим, кому раніше не вдавалось приїхати до Львова, тож у всіх поціновувачів літератури буде можливість почути улюблених письменників у будь-якому куточку світу.

Цьогорічну програму формує 31 тематичний кластер і спецпроєкт. До 137 онлайн-подій BookForum приєднались понад 300 учасників. Серед них — 23 іноземних автори з 5 континентів.

Почесна гостя фестивалю — американська письменниця та музикантка Патті Сміт.

Спеціальні гості — мексиканська письменниця Фернанда Мельчор, австралійська письменниця Гізер Морріс, британський письменник Пітер Померанцев.

Цьогоріч навколо BookForum об’єднались 6 літературних фестивалів, які проводитимуть події у межах спецпроєктів: Мистецький Арсенал, Мистецький фестиваль “Ї”, Кримський інжир, Translatorium, Острів Європа / Europe Island та Meridian Czernowitz.⠀

Усі події 27 BookForum — безкоштовні. Онлайн-трансляції пройдуть на офіційному сайті фестивалю. Офіційне відкриття літературного фестивалю сьогодні, 16 вересня, о 19:00.

27 BookForum триватиме до 20 вересня.