В Україні стартував четвертий етап вакцинації проти коронавірусу

Медики почали щепити людей віком 18-59 років, які мають супутні хвороби, а також ув’язнених та персонал закладів позбавлення волі та слідчих ізоляторів.

Це четвертий етап вакцинації. Водночас триває щеплення груп, які підпадали під три попередні етапи.

“Йдеться про медиків та інших працівниківзакладів охорони здоров’я, мешканців та персонал будинків для літніх людей та спеціалізованих інтернатів, маломобільних громадян, соціальнихі працівників та священнослужителів, освітян, військовослужбовців та співробітників інших структур державної безпеки, працівників органів державної влади та місцевого самоврядування усіх рівнів, працівників паливно-енергетичного комплексу та інших структур, від яких залежить функціонування держави”, – розповіли у Львівській ОДА.

Крім того, вже розпочалася вакцинація організованих колективів, які мають у своєму штаті понад 50 осіб, охочих щепитися. А майже сотня центрів вакцинації в 17 регіонах України щеплюють усіх охочих, хто записався до списку очікування.

Як повідомляло радіо ПЕРШЕ, у Львові 23-24 червня працюватимуть центри вакцинації у ТЦ “Форум Львів”, ТЦ “Victoria Gardens”, Ліцей Львівський (вул. Лисинецька, 3) з 16:00 до 19:00. При собі необхідно мати документ, що посвідчує особу, та бути зареєстрованим у списку очікування додатку “Дія”.

Станом на 23 червня, в Україні зробили 2 149 244 щеплень проти COVID-19. Одну дозу вакцини отримали 1 755 137  людей, отримали дві дози та завершили вакцинацію 394 107 осіб.