В Україні відзначають День пам`яті жертв Голокосту

У 2020 році пам’ятні церемонії об’єднані однією ідеєю під назвою «Шість мільйонів сердець». У різних містах України пройдуть пам’ятні церемонії, траурні мітинги, меморіальні виставки та інші заходи в пам’ять про жертв цієї трагедії.

27 січня  у всьому світі згадують євреїв, які були знищені нацистами під час 1933 – 1945 років. Усього за роки Другої світової війни було вбито приблизно 6 мільйонів євреїв.

У Львові сьогодні о 14 відкриють виставку присвячену жертвам Голокосту. Експозицію буде представлена у бараці №2 Меморіального музею тоталітарних режимів «Територія Терору». Тут презентують каталог та відео про виставку «Табір примусових робіт «Янівська». Нагадаю, табір діяв у Львові упродовж 1941-1944 років і, попри назву, був не лише місцем примусового утримання в’язнів, а й масових убивств. Додамо, вхід на виставку – вільний.

Додамо, в Ізраїлі є свій день пам’яті – Йом а-Шоа. У цей день шанують пам’ять не тільки жертв, але і героїв, які ризикували життям заради порятунку євреїв. Йом а-Шоа пройде в Ізраїлі цієї весни.