В Україні завершується реєстрація на ЗНО

Майбутні абітурієнти мають декілька останніх днів, аби зареєструватися на зовнішнє незалежне оцінювання. Реєстрація на основну сесію ЗНО триває до 5 березня (включно). Станом на 2 березня Львівський центр оцінювання якості освіти вже надрукував 13 496 сертифікатів.

Основна сесія ЗНО триватиме з 21 травня до 16 липня.

Одна з новацій цього року: випускники шкіл здають чотири обов’язкових предмети Державної підсумкової атестації.

«Вперше цього року на ДПА обов’язковими є чотири предмети (торік було три). Це українська мова і література, математика, історія України або іноземна мова і четвертий предмет випускник обирає самостійно», – розповіла директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Друга новація – це окреме тестування з української мови. Цьогоріч випускник самостійно вирішує, який предмет ЗНО йому складати. Складати тестування лише з української мови чи з української мови і літератури рішення приймається виходячи з того, який тест із цих двох вимагає заклад вищої освіти до якого ви вступаєте.

Запрошення-перепустки у пункти проведення тестування будуть розміщені на інформаційних сторінках учасників ЗНО з 30 квітня.

Додаткову сесію цьогоріч буде проведено з 29 червня до 16 липня. Результати додаткової сесії ЗНО буде розміщено до 23 липня. 

Пробне ЗНО

Для всіх зареєстрованих учасників пробного ЗНО створені інформаційні сторінки.

Додатково кожний зареєстрований учасник / кожна зареєстрована учасниця зможе додатково завантажити тестові зошити з усіх навчальних предметів із переліку предметів ЗНО-2021 та пройти тестування вдома.

Для отримання результатів пробного ЗНО кожному учаснику потрібно буде занести свої відповіді до спеціального сервісу «Визначення результатів пробного зовнішнього незалежного оцінювання» до 14 квітня.

Результати тестувань будуть оприлюднені на інформаційних сторінках учасників 16 квітня.

До слова, для участі в конкурсі для навчання у заклади вищої освіти абітурієнти зможуть подати сертифікат ЗНО 2018, 2019, 2020 та 2021 років.