В Україні зробили першу вакцинацію проти коронавірусу

Сьогодні, 24 лютого, в  Україні зробили перше щеплення проти коронавірусу. Його отримав лікар-реаніматолог із Черкас – Євген Горенко, який працює в ковідному відділенні Черкаської обласної лікарні.

Про це повідомив очільник  Черкаської облдержадміністрації Олександр Скічко. За його словами, після щеплення чоловік ще 30 хвилин перебував під наглядом медиків.

Зазначимо, Черкаська область перша в Україні отримала вакцину проти Covid-19. А саме 16 200 доз  індійського препарату, який розробив Оксфордський університет та шведсько-британська компанія AstraZeneca.

Київщина також вже отримала 16 600 вакцин. І сьогодні кампанія з вакцинації розпочнеться на базі Броварської багатопрофільної клінічної лікарні. В Киівській області першочергово провакцинують працівників мобільних бригад з імунізації. 

Загалом учора, 23 лютого, Україна отримала пів мільйона доз. А Львівська область очікує 42 000 доз вакцини. Найімовірніше вона прибуде завтра. Про це повідомив заступник директора Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України, координатор з вакцинації від Covid-19 Олег Когут.