В Україну доставили більше 2 мільйонів доз американської вакцини проти коронавірусу

Учора Україна отримала чергову порцію вакцини від глобального фонду COVAX.

Йдеться про більше 2 мільйонів доз препарату Moderna. Львівщина отримає 60 тисяч доз на початку, а згодом ще стільки ж.

“Наша ключова мета — захистити якнайбільше українців від COVID-19. Ми вдячні партнерам, які допомагають нам у цьому. Щодня ми збільшуємо обсяги вакцинації, щоб усі охочі мали доступ до неї. Я закликаю українців, які ще не щепились, не зволікати і відвідати найближчий центр масової вакцинації, щоб захистити своє здоров’я”, – сказав Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України.

Планують цією поставкою щеплювати організовані колективи та професійні групи з попередніх етапів.

«Ми вдячні уряду США, який зробив можливою цю найновішу поставку. Кращий доступ до вакцин для всіх країн є найбільш ефективним шляхом подолання пандемії. Дуже важливо, щоб люди, особливо ті, хто належить до груп ризику, скористалися  можливістю зробити щеплення та уникли згубного впливу COVID-19 на їхнє здоров’я та життя їхніх сімей”, – зазначила Лора Білл, виконувачка обов’язків Голови представництва ЮНІСЕФ в Україні.

Додамо, раніше в межах “COVAX” Україна отримала 1 064 700 доз вакцини “Pfizer-BioNTech” та 1 072 800 доз вакцини “Astra Zeneca”. 

“Moderna” — це мРНК-вакцина, розроблена американською компанією “Moderna”. Має кодову назву mRNA-1273 та торговельну назву “Spikevax”. Схвалена ВООЗ для екстреного застосування. Необхідні дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів. Ефективність вакцини становить 94.1%.