Вакцинацію Pfizer розпочнуть вже у неділю

Сьогодні вакцину привезли до Києва.

Вже у неділю, 18 квітня, медики розпочнуть вакцинувати українців препаратом Pfizer. Почнуть із Київської області. Решту країни отримає препарат на обласні склади 19 квітня, тоді ж і почнуть щепити ним людей. Про це розповіли у Міністерстві здоров’я України.

Додають, що це перша партія вакцини Pfizer-BioNTech, які Україна отримала в межах глобальної ініціативи COVAX. Її отримали сьогодні, 16 квітня. А вже завтра, у суботу, 29 250 доз вакцини повезуть до регіонів. Важливо, що разом із вакцинами розвозитимуть розчин для їхнього розведення, шприци та коробки для безпечної утилізації медичних відходів.

“Україна здатна забезпечити холодовий ланцюг для зберігання та транспортування вакцини виробництва Pfizer-BioNTech. Завдяки партнерам вона має все необхідне обладнання, професійного підрядника та достатньо навченого персоналу, які відповідатимуть за логістику цієї вакцини”, – запевнив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Пізніше приватна логістична компанія «Фармасофт» розвозитиме вакцину з національного складу, де вона зберігатиметься у спеціалізованих морозильних камерах на регіональні склади в спеціальних контейнерах із сухим льодом, здатним підтримувати наднизькі температури.

Як повідомляло радіо ПЕРШЕ вакцинуватимуть цим препаратом у першу чергу стареньких із будинків для літніх людей та працівників цих закладів, надзвичайників та прикордонників.

Читайте також:

“Китайська вакцина – це те, до чого ми звикли”, – львівська епідеміологиня

В Україні триває другий етап вакцинації проти коронавірусу. Медики готуються до третього. Китайська вакцина проти коронавірусу вже в Україні. Про таку інформацію від Мінздоров’я розповіла