Вчимося заходити у трамвай по-новому

“Львівелектротранс” від сьогодні, 14 лютого, запускає кампанію «Збережемо тепло разом». Тепер двері трамваїв львів’яни відчинятимуть самостійно.  Нововведення розповсюджується лише на “електрони” та “берлінські трамваї”.

 «Біля кожної пари дверей розташовані сенсорні кнопки. Якщо ви стоїте на зупинці, то просто підходите і прикладаєте долоню. Не потрібно тиснути, бити. Сенсор побачить, що ви подаєте сигнал водію. Водій з середини вам відкриває, ви собі заходите,» –  пояснює речниця підприємства Ольга Бачинська

Щоб вийти із трамвая схема така ж сама. В “електронах” – це сенсорні кнопки. А в “берлінських трамваях” – це кнопка «стоп». 

Нову функцію тестуватимуть у не пікові години перевезення, тобто лише з 10:00 і до 16:00. Коли пасажиропотік великий, то двері як і раніше відчинятимуть автоматично. 

«Основна місія – це запобігти тепловтратам. Наш транспорт -доволі специфічний, у нас коротка відстань між зупинками. А коли відчиняються всі двері упродовж певного часу, навіть коли опалення увімкнене на максимум, все тепло на зупинці виходить», – зазначає Ольга Бачинська.  

Практикуватимуться львів’яни до кінця березня. Якщо навчання буде успішним, то таку практику застосують і до тролейбусів.