Верховна Рада спробує скасувати карантин вихідного дня

У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови №4381 про рекомендацію скасувати рішення Кабміну про введення карантину вихідного дня.

Ініціатори проєкту постанови: віцеспікерка парламенту Олена Кондратюк, депутат від партії «Голос» Ярослав Железняк, представники «Слуги народу» Олександр Корнієнко та Давид Арахамія, депутат від «Опозиційної платформи ㅡ За життя» Юрій Бойко та Ірина Геращенко від «Європейської солідарності».

«Українські підприємства і громадяни мають бути впевнені, що уряд діє в їхніх інтересах. Насамперед це нерозуміння і несприйняття так званого карантину вихідного дня, який був запроваджений урядом без консультацій з парламентом і громадянами, без якогось наукового підтвердження. Не може бути таких державних рішень, які створюють преференції одним, але знищують малий і середній бізнес. Ми, навпаки, маємо підтримувати тих, хто працює і підприємництвом заробляє гроші і оплачує податки, забезпечує власні родин», ㅡ заявила т.в.о. спікера Ради Олена Кондратюк.

Нагадаємо, 11 листопада Кабінет Міністрів ухвалив рішення про карантин вихідного дня в Україні. Відтак по суботах і неділях можуть працювати лише продуктові магазини й пошта, аптеки й ветеринарні аптеки, автозаправки й автосервіси.  Такий карантин вихідного дня діятиме в Україні щонайменше до 29 листопада.