Від 19 жовтня у львівських школярів розпочнуться канікули

Через погіршення ситуації з коронавірусом на Львівщині з 19 жовтня учні шкіл Львова та області йдуть на вимушені двотижневі канікули. Таке рішення 15 жовтня ухвалила обласна комісія з питань ТЕБ і НС. Раніше відправити школярів на канікули, а студентів – на дистанційне навчання просили у МОЗ, МОН та Кабміні.

Школам рекомендували запровадити двотижневі канікули, що триватимуть із 19 до 30 жовтня включно, з можливим переходом на дистанційну та змішану форми навчання. Закладам вищої освіти та профтехучилищам також рекомендували з 19 жовтня до 15 листопада перейти на дистанційне навчання. Студентів просять виїхати з гуртожитків за винятком дітей-сиріт, студентів із тимчасово окупованих територій, «червоних» карантинних зон, іноземців тощо. Втім заклади вищої освіти рішення про канікули чи перехід на дистанційне навчання приймають індивідуально.

Водночас дитсадки й надалі працюватимуть у звичному режимі з дотриманням протиепідеміологічних норм.

Нацполіції, Держпродспоживслужбі, головам райдержадміністрацій та головам міст обласного значення доручили посилити контроль за дотриманням карантину.