Відомі попередні результати голосування за Громадський проект Львова

Громадський бюджет Львова у 2020 році набрав рекордну кількість голосів – 103 825. Це на 100 голосів більше, аніж торік. Крім цього, цьогоріч один із проектів переможців набрав понад 7 тисяч голосів. Це також рекорд для Львова. Ідеться про закупівлю обладнання для дитячої лікарні на вул. П. Орлика для лікування онкохворих дітей (автор: Наталя Ліпська). Про це Радіо ПЕРШЕ повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

За словами заступника керівника управління «Секретаріат Ради» Ореста Файфурки, після проекта рекордсмена наступні проекти набрали вже по 5 тисяч голосів. Зокрема переможцями серед великих проектів стали: мистецький центр на вул. Пулюя, проект про озеро Стосіка і облаштування озера в Горіховому гаю.

Натомість серед малих проектів буде визначено по 10 проектів у кожному районі.

Найактивнішими традиційно були Шевченківський та Сихівський райони — 27% та 20% від загальної кількості. Натомість активно себе показали і мешканці Львівської ОТГ — проголосувало понад 7 тисяч осіб.

«Загалом буде зреалізовано як мінімум 70 проектів. За рахунок того, що кошториси є різними, можливо, якась частина в районах буде більше 10 проектів. Рейтинги ми оприлюднимо сьогодні. Однак кінцеві результати повинні затвердити дві депутатські комісії: законності та бюджету. Також після цього перелік проектів-переможців затвердять депутати на пленарному засіданні своїм голосуванням», — пояснив Орест Файфурка.

Нагадаємо, голосування тривало з 1 до 15 листопада.  Загалом цьогоріч надійшло 240 проектів на загальну суму 235 388 592 грн. З них 186 малих проектів — їхній кошторис не більший за 600 тисяч гривень. І 54 великих проекти — вартість до 3 млн грн кожен. До голосування допустили 201 проект.