Відремонтований стадіон у Самборі відкриють цього тижня

Стадіон імені Лева Броварського у Самборі вже відремонтували.

Над ним працювали два роки. Спортивна арена може прийняти дві тисячі глядачів. Тут є комфортні трибуни, сучасна система поливу футбольного поля, оновлений газон, бігові доріжки, а замість аварійних споруд – зручне адміністративне приміщення з роздягальнями.

У Львівській ОДА кажуть, що використали для цього кошти різних рівнів – міського бюджету, обласного у межах Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини та державного у межах президентської програми «Велике Будівництво».

“Самбір має надзвичайно великий потенціал в плані розвитку футболу та легкої атлетики. Тут є традиції, якими можна пишатись, та фахові тренери, які можуть готувати щонайменше чемпіонів області. Тому це надзвичайно важливий об‘єкт для міста і загалом для тепер вже укрупненого Самбірського району — проведення масштабних реконструкцій передбачає залучення і бюджету громади. Наразі кошти на розвиток спортивної інфраструктури такого рівня можуть передбачити не всі громади, тому важливо, аби таких стадіонів було хоча б кілька у різних куточках області. За потреби вони б ставали епіцентром спортивного життя кількох громад”, — розповів керівник управління молоді та спорту Львівської ОДА Роман Хім‘як.

Тепер стадіоном опікуватиметься Самбірська міська рада. А урочисте відкриття запланували вже на середу, 16 травня.

Місцева команда ФК «Самбір» зіграє з зірками українського футболу, ветеранами київського «Динамо».
Урочистоста частина почнеться о 17:00, а матч запланували на 18:00.