Вода, альтернативний зв’язок, медикаменти: Львів готується до різних сценаріїв

На випадок надзвичайної ситуації у Львові, мешканців забезпечать водою та медикаментами. 

Сьогодні, 14 лютого, міська комісія з надзвичайних ситуацій прийняла низку рішень щодо забезпечення життєдіяльності Львова. За словами міського голови Андрія Садового, до екстремальних ситуацій почали готуватися ще півроку тому.

“На сьогоднішній день ми можемо з упевненістю сказати, що якщо повністю зникне світло, то Львів готовий подавати мешканцям санітарний об’єм води – щоб місто могло жити і нормально функціонувати.”

Крім того, у місті вирішили суттєво збільшити резерв крові. В одній із міських лікарень готуються облаштувати підземну операційну та палату стаціонарного лікування хворих. 

“Ми маємо сьогодні тримісячний запас медикаментів, перев’язочних матеріалів. Переведені до відповідного рівня всі інженерні комунікації в наших медичних установах. Це є запаси води, це є дизельні генератори.”

Також вирішили збільшити кількість дизельних генераторів – щоб всі служби міста та системи могли функціонувати. А на випадок, якщо  засоби зв’язку будуть відключеними або зникне електрика, то місто має забезпечити альтернативні шляхи комунікації із населенням.

Додамо також, що у Львові та області також готують приміщення для прийому біженців.