Водійські посвідчення матимуть нові позначки

Набула чинності постанова Кабінету Міністрів, відповідно до якої запроваджуються ряд нововведень у видачі посвідчення водія. Також – у допуску громадян до керування транспортними засобами. Про це повідомляє пресслужба Головного сервісного центру МВС. 

Серед нововведень – змінена інформація  щодо обмежень. Тепер замість піктограм (наприклад, окуляри, протези кінцівок, слухові апарати) на посвідченні водія будуть спеціальні коди. Такі самі коди  використовуються у водійських документах у Євросоюзі. 

При відкритті нижчої категорії або категорії з причепом (ВЕ, В1Е, СЕ, С1Е, DE, D1E), водіям більше не треба надавати документи, що підтверджують навички керування.  

При одночасному відкритті двох категорій іспит треба буде складати тільки за вищою з них (крім категорій B1, B, BE). Наприклад, при відкритті категорій С та С1 теоретичний та практичний іспити складаються тільки за категорією С.

Ще одне нововведення набуде чинності орієнтовно за три місяці. У разі складання практичного іспиту на авто з автоматичною коробкою передач у посвідчення водія буде ставитись відповідна відмітка. З такою позначкою у посвідченні водій зможе керувати авто тільки з коробкою “автомат”. Зміни не зачеплять тих водіїв, які отримали документ раніше.