Володимир Кирилич: “Передача незавершених об’єктів на баланс тергромад — це завернути у гарну цукерочку того, чого нема”

На сьогодні у Львівській області є кілька тисяч незавершених об’єктів. У них було вкладено кошти різних бюджетів (державного, обласного, місцевих), а через незакінченість зараз вони руйнуються і щобільше є нікому не потрібними. Про це у проекті “Кулуари” на Радіо Перше заявив голова постійної депутатської комісії з питань розвитку місцевого самоврядування Львівської обласної ради Володимир Кирилич.

“Візьмемо для прикладу незавершені абмулаторії сімейної медицини. Їх до кінця 2021 року в області мали збудувати 43. Програма була державною, реалізувати її повинні були обласні адміністрації. Але вони масово почали передавати незавершені об’єкти на баланc територіальних громад. І що їм із ними тепер робити, звідки взяти ресурс? Це механізм завернути в гарну цукерку того, чого не зроблено. Підміна понять. Ми передали об’єкти тергромадам і ви собі думайте, що ми їх завершили. А це далеко не так”, – зауважує Володимир Кирилич.

Тому, за словами голови постійної депутатської комісії з питань розвитку місцевого самоврядування Львівської обласної ради, одне із найбільших завдань обласної влади — раціонально підходити до планування розподілу коштів, які надходять як субвенції та дотації з державного бюджету разом із коштами з обласного та місцевого бюджетів. Для того, щоб “не плодити” ще більше об’єктів незавершеного будівництва.

https://soundcloud.com/user-2462259/kuluari-volodimir-kirilich-golova-koms-z-pitan-rozvitku-mstsevogo-samovryaduvannya-lor