Вперед у 2022: як планувати і мріяти правильно

А ви вже склали список бажань на цей рік? Кілька порад, як зробити так, щоб задумане стало реальністю, дала Наталія Кузьма – переговорниця, засновниця «Kuzma Communication».

Вона рекомендує попрацювати з власною підсвідомістю і визначити цілі через канали сприйняття: візуальний, аудіальний, кінестетичний тощо. 

“Що я хочу і дозволяю собі побачити у 2022 році? Наприклад, я хочу побачити хвилі океанські, або шпилі краківських костелів, або я хочу побачити як сміється моя новонароджена дитинка, або як партнер пропонує руку і серце … 

А що я хочу почути? Спів якогось оркестру, може почути як мені кажуть компліменти, або мені щось пропонують, або я хочути почути шелест купюр у своєму гаманці?” 

Далі – уявити, що хочете відчути на дотик. Наприклад, кермо власного авто. Плюс уявити бажані запахи. Підключивши всі ці канали сприйняття, ми “включаємо” мову образів та емоційних станів, яку розуміє наша підсвідомість. 

“Це нанокарта бажань. Коли ви не вибираєте кимось намальовані картинки з журналів, а малюєте свої картинки: я хочу ці хвилі, я хочу цей сьорф, я хочу цей Мілан, чи я хочу ці обійми і так далі”.

Окрім того, помічною буде ревізія. Про що йдеться? Треба розписати присутні у вашому житті контексти: робота, сім’я, дозвілля і так далі. Подивитись на співвідношення, наприклад, 90% – робота і кілька відсотків – особисте життя. Також вартує подивитись на контексти життя в оточуючих і порівняти власні. Чи є у вас, скажімо, контекст відпочинку і спорту. Так ви зможете визначити “сліпі зони в собі” і виправити ситуацію.