Все, що вам потрібно знати про оренду житла у Львова

Попит оренди житла у Львові зріс. Відтак ціни, які торік впали на 15-20% , зараз упевнено крокують угору. Це традиційно відбувається у серпні-вересні. Коли до міста повертаються студенти. У якому районі Львова винайняти квартиру найдешевше та як зробити це юридично безпечно дізнавалас журналістка радіо ПЕРШЕ Вікторія Мисак.

“У мене черга на квартиру” — цю фразу за  місяць пошуків наша героїня студентка Наталя чує не вперше. Її бюджет — 7 тисяч гривень. Житло шукає разом із сестрою. Район значення немає, аби умови були непогані. Розповідає, усі хороші варіанти або вже заброньовані, або зі старим ремонтом, або задорогі:

«Квартири дуже швидко забирають. Тільки з’явилося оголошення. Подзвонили, домовилися про огляд – як вже за декілька годин вона здана. Або приїжджаєш подивитися, а там зовсім інша картинв, ніж на фотографіях»ю

Ціна на квартиру залежить від багатьох чинників. Це і ремонт, і кількість кімнат, і розташування. Вартість однокімнатної квартири у хорошому стані в центральній частині міста – близько 7 тисяч гривень, розповідає ріелтор агентства нерухомості «Лемберг» Іван Сало:

«Якщо квартира двокімнатна, то ціна на неї починається від 8 до 10 тисяч гривень. Трикімнатні коштують від 10 і більше. На околицях міста ціна може буде нижчою на тисячу півтори гривень».

Аби уберегти себе від неприємних ситуацій під час оренди квартири експерти  радять підписати договір найму. І вказати у ньому паспортні дані, вартість оренди, показники лічильників, всі речі у квартирі, умови оренди та умови дострокового розірвання договору. Розповідає юрист Ярослав Жукровський:

«Цей договір насправді убезпечує наймача і наймодавця від можливих недобросовісних дій. Наприклад, за неоплату чи пошкодження майна, особа може вимагати відшкодування. У таких справах головне – документальні та належні докази».

Оформлення договору – звична практика і такий документ не потребує завірення в нотаріуса.


Теми: