Вулиця Винниченка у Львові буде перекрита ще щонайменше 2 тижні

Через провалля, яке утворилося на дорозі, а відповідно перекриття частини шляху та різні об’їзди автомобілі у цьому районі вже півмісяця потерпають у постійних заторах.

Аби зменшити затори на Винниченка, міська рада разом з поліцією затвердила схему об`їзду. Вулицю Кривоноса зробили двосторонньою, також водії можуть рухатися по Лисенка та Гуцульській. Але таке рішення не до кінця рятує ситуацію, адже якщо раніше цю ділянку можна було проїхати за декілька хвилин, то тепер це займає 15-20.

“Насправдя ця проблема є для мене дуже близькою, адже я щодня їжджу на роботу в центр. Раніше це було через вулицю Винниченка. Тепер доводиться об’їжджати бічними дорогами. І це складно, бо там утворюються корки і важко добратися”, – розповідає водій Богдан. 

Провалля на Винниченка утворилося в кінці червня. 100-річний колектор був  в аварійному стані, майже чотири метри асфальту на дорозі не мали під собою основи і тому ґрунт вимило. Там одразу ж розпочали ремонтні роботи, які тривають і досі. Щонайменше потрібно ще два тижні, аби привести все до ладу. Відповідно стільки часу Винниченка буде перекрита.

“Зараз проводяться роботи влаштування камери, влаштовуються металеві палі, воно все зварюється докупи і робиться низ камери. І так поступово будуть роботи до самого верху”, – пояснив начальник міського управління житлового господарства Іван Матківський.

Спочатку аварію ліквідовував Львівводоканал, все інше на компанії Онур. У скільки місту обійдуться роботи зараз ніхто сказати не може.