Виписок із “ковідних” лікарень стало більше, ніж госпіталізованих

Це вперше за останніх три місяці. Загалом за тиждень є зменшення випадків коронавірусної хвороби на 6% у порівнянні з тижнем раніше, – повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. 

Як зазначив міністр, стабілізація рівня госпіталізацій є першим позитивним сигналом проходження піку захворюваності та початку розвантаження медичної системи України.

«Вперше за останні три місяці середньодобова кількість виписок із “ковідних” лікарень переважає над кількістю госпіталізованих. До лікарень госпіталізують в середньому на 7% менше пацієнтів, ніж виписують…

Проте, це ще не перемога над вірусом. Кількість випадків захворювання та рівні госпіталізації перебувають на досить великих значеннях. Тому потрібно продовжувати нарощувати темпи вакцинації та дотримуватися карантинних обмежень“, – підсумував Віктор Ляшко. 

Нагадаємо, за минулий тиждень було зроблено понад 1,5  млн. щеплень проти COVID-19. Одну дозу вакцини вже отримали 39% українців, а повністю вакцинувалися – 28% українців. 

Найбільше щеплень за минулий тиждень зробили у Києві, Київській, Дніпропетровській та Черкаській областях. Найгірші показники вакцинації у Закарпатській, Чернівецькій, Донецькій та Кіровоградській областях.